Naš tim stručnjaka

Tim Srpskog centra za RE&CBT


Prof. dr Gordana Nikić je doktor psiholoških nauka i predavač na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Osnivač je i predsednik Srpskog centra za RE&CBT, pridruženog trening centra Instituta za kognitivni menadžment u Štutgartu. Doktorirala je i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu (odsek za razvojnu psihologiju) iz oblasti ljubavi i partnerskih odnosa. Sertifikovani je RE&CBT psihoterapeut (Associate Fellow of the AEI) i supervizor (RE&CBT Supervisor) Instituta Albert Ellis iz Njujorka.


Osnivač i aktuelni predsednik Instituta za kognitivni menadžment u  Štutgartu. Milenko Vlajkov je  internacionalni supervizor za racionalno-emotivnu i kognitivno bihejvioralnu terapiju (RE&CBT). Direktor je edukacija u Srpskom centru za RE&CBT.  Član je International Association for Cognitive Psychotherapy (IACP) i American Psychological Association (APA), Ärztekammer Deutschland (Lekarske komore Nemačke), Psychotherapeutenkammer Deutschland (Psihoterapijske komore Nemačke). Osim toga, Milenko Vlajkov poseduje Nemačku licencu za psihoterapiju (Aprobation für Psychologische Psychotherapie).


Diplomirani psiholog, magistar psiholoških nauka, trenutno na doktorskim studijama. Sertifikovani je RE&CBT psihoterapeut(Associate Fellow of the AEI) i supervizor (RE&CBT Supervisor) Instituta Albert Ellis iz Njujorka. Takođe je sertifikovani transakcioni analitičar kliničke specijalizacije (CTA) i  instruktor TA 101. Član je Evropskog udruženja za psihoterapiju (The European Association for Psychotherapy) i Internacionalnog udruženja za transakcionu analizu (International Transactional Analysis Association).Ima dugogodišnje iskustvo u psihoterapiji u različitim kulturnim kontekstima (Srbija, Meksiko, Nemačka).


Mr.sci.Simona Knežević Vlajkov, RE&KBT psihoterapeut i supervisor Instituta Albert Elis iz Njujorka (1997). Magistar je u oblasti sociomedicinskih istrazivanja (1986) – Centar za multidisiciplinarna istrazivanja, Univerzitet u  Beogradu.

Simona Knežević Vlajkov je internacionalni psihoterapeut i supervizor sa velikim profesionalnim iskustvom. Već tri decenije edukuje  buduće psihoterapeute u Institutu za kognitivni menadžment u  Štutgartu. Svoje znanje i iskustvo nesebično deli studentima i u Srbiji,  kao predavač  i supervizor u Srpskom centru za RE&KBT.